2021-07-03 07:55:05• hírek • Agerpres

Rompetrol-igazgató: Vélhetően az egyik vezetéken keletkezett repedés miatt történt a robbanás a kőolaj-finomító benzin-hidrofináló berendezéséné

A Petromidia kőolaj-finomítónál történt robbanás a benzin-hidrofináló berendezésnél következett be, vélhetően az egyik vezetéken keletkezett repedés miatt - közölte a Rompetrol vezérigazgatója, Felix Crudu-Teşloveanu.

A vállalatvezető elmondta, egy olyan helyen csaptak fel a lángok, ahol különböző ipari berendezések találhatók. Öt ember tartózkodott ott a robbanás pillanatában, egyiküket holtan találták meg később, négyen megsérültek: ketten enyhe, egy személy közepesen súlyos, egy másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett.


"Amikor ilyen helyzetek adódnak, életbe lép a vészhelyzeti terv, azaz leállítunk minden berendezést, kinyitunk minden szellőzőt, nyomáscsökkentést hajtunk végre, megnyitunk minden tűzoltó eszközt" - magyarázta.


Felix Crudu-Teşloveanu rámutatott, azonnal értesítették az elhunyt és a sérültek családjait, amelyeknek minden támogatást megadnak. A sérültek kezelésének költségeit a vállalat fedezi, akár külföldön is, ha erre lesz szükség - tette hozzá. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: